Koks yra nušvitęs žmogus?

Dabar tiek daug kalbų apie nušvitimą, tiek nušvitusių, besidalinančių savo patirtimi.. Akivaizdu, kad šalto išskaičiavimo ir materializmo aplinkoje žmonėms ypač aktualios dvasingumo temos. Tačiau dauguma kalbų apie nušvitimą labai dažnai tėra apgaulė ar mistifikacijos.

Ir kartais žmogus būna nuoširdžiai įsitikinęs, kad pasiekė šią būseną.. Tiek įtikėjęs savo nušvitimu, tiek imituojantis jį labai greitai išsiduoda: išlenda “ego“ apraiškos, pasipūtimas, susireikšminimas.. Tuo tarpu nušvitęs žmogus visada harmoningas – jis negali būti vienoje situacijoje nušvitęs, o kitoje – egoistiškas ir savanaudiškas.

Prisiminkime: nušvitimas – tai žmogaus harmonijos ir tobulumo būsena, pasiekiama per pabudimą iš iliuzijų ir sąmoningą netobulų būsenų atsisakymą. Džiugu, kad iš iliuzijų mūsų laikais bunda tikrai daug žmonių: gyvename informacijos gausoje, todėl žmonės pradeda aiškiai suvokti tikrąsias vertybes, susieja pasekmes ir priežastis, supranta evoliucijos ir vienybės esmę.

Nemažai žmonių žengia ir sekantį žingsnį – atsisako netobulų būsenų, t,y., visko, kas kenkia žmonėms, aplinkai, gyvybei. O štai nuolat gyventi harmonijos ir tobulumo būsenoje retam pavyksta. Tuo tarpu būtent tokia būsena ir yra pagrindinis bruožas, pagal kurį atpažįstame nušvitusį žmogų.

O koks gi jis kasdieniniame gyvenime? Išoriškai nušvitęs žmogus gali niekuo nesiskirti nuo kitų: kažkas gali dirbti buhalteriu, kažkas stato namus, kažkas meldžiasi vienuolyne už pasaulio taiką, o kažkas ir būrį vaikučių augina.. Tačiau visada atpažinsime jį pagal vidinę ramybę ir širdies gerumą, o vidinis tyrumas suteikia tokiam žmogui ypatingą išorinį patrauklumą.

Šalia jo tiesiog gera būti.. jis harmonizuoja aplinką. Ir kalba jis nedaug, o jei kalba – iš esmės, ir tai, kas tuo metu reikalinga. Tai aukšto dvasingumo ir sąmoningumo žmogus, gyvenantis pagal devizą: “Kuo aš galiu būti naudingas šiuo metu žmonėms ir supančiai aplinkai?“

Jis jaučiasi visumos dalimi, todėl gerbia ir tausoja gamtą ir visą gyvybę. Toks žmogus mato pasaulį tokį, koks jis yra – be šablonų, iliuzijų, fanatizmo, prisirišimų. Jis pažino ir save, todėl yra nuoširdus ir neturi kaukių. Nušvitęs visada mato esmę, turi tvirtą ryšį su savo aukščiausiu dvasiniu aspektu ir Kūrėju.

Tiesa – jo kelrodis, jis aiškiai mato ją kiekvienoje situacijoje. Nereaguoja automatiškai, bet stebi ir veikia, vadovaudamasis intuicija. Bendravime – pagarba, geranoriškumas, pasiryžimas padėti, dėkingumas, veikla bendram labui, vienybės pojūtis. Tai kūrybingas žmogus su pozityvia pasaulėžiūra.

Na, o kaip kritinės situacijos – juk jų pasitaiko ir nušvitusiems? Žinoma, tai sudrumsčia jo vidinę ramybę, ir jis, kaip ir kiekvienas žmogus tokioje situacijoje, pajunta diskomfortą. Bet.. greitai susivaldo ir neįsitraukia, kaip dauguma žmonių, į audringas neigiamas emocijas – todėl vadovaudamasis intuicija atranda tinkamą sprendimą.

Iš tiesų nušvitimas nėra kažkokia ypatinga ar nenatūrali žmogui būsena – tai tiesiog sugrįžimas į save tikrąjį, į savo prigimtinę ir esminę būseną. Tai natūrali tikro, gero, žmoniško žmogaus būsena.. Labai ilgai ji buvo tamsoje ir iliuzijose, labai ilgai ji buvo priskiriama išskirtinai tik mistikams ir “antžmogiams“.

Tačiau šiandien vis daugiau žmonių bunda iš iliuzijų, vis daugiau žmonių trokšta harmonijos, taikos, tiesos, vienybės.. Tai išlaisvina didžiulę dvasinę kiekvieno žmogaus jėgą ir atgaivina gebėjimą laisvai ir natūraliai save išreikšti – žodžiuose, poelgiuose, kūryboje, darbuose.

Švintame, šviesėjame, nušvintame.. tampame Šviesuoliais.. Tikrais Žmonėmis :)!

6 mintys apie „Koks yra nušvitęs žmogus?“

  1. Iš tiesų nušvitimas nėra kažkokia ypatinga ar nenatūrali žmogui būsena – tai tiesiog sugrįžimas į save tikrąjį, į savo prigimtinę būseną.

    O kaip sugrizti i ta busena kuria zmonija prarado, kazkada pasirinkusi nepaklusnumo Dievui gyvenima ? kaip be Kristaus tai pasiekti?

    Patinka

  2. Sveiki

    Iš tiesų – moraline prasme žmonija pasiekė dugną. Bet tai ne paklusnumo Dievui klausimas (juk piktas ir aikštingas Dievas – primestas žmonėms vaizdinys), o tame, kad žmonės nutolo nuo savo tikrosios, natūralios, žmogiškos prigimties. Ir reikia suprasti – kas tai skatina daryti: pažiūrėkite į filmus, konkurencijos idealogiją, smurto propagavimą (tie patys filmai, kompiuteriniai žaidimai ir multikai), “kultūringo“ alkoholio vartojimo propagavimą, pinigų kultą ir t.t.. – visa tai yra sistemos, kurioje gyvename “vertybės“. Tai kokie mes galime joje būti?.. Tik negatyvūs, destruktyvūs ir degraduojantys.. Juk norime to ar ne – sistema daro mums poveikį nuo pat gimimo..

    Ką daryti? Pradėti nuo savęs, vystyti savyje žmogiškas savybės. Dorovės principus žinome visi, bet ar laikomės jų? Beje, visos religijos skelbia moralinių principų svarbą. Žinoma, tai nelengva tokioje sistemoje, bet tai vienintelė sąlyga, kad apskritai išliktume kaip žmonės.

    Ir nepamirškime, kad yra ir aukštesni (Visatos, Galaktikos) ciklai, kuriems – norime to ar ne – privalome paklusti. Bet koks blogis turi augimo ribas – kaip bet koks parazitinis darinys. Blogis, negatyvumas nieko nekuria, tik griauna, o galiausiai įjungia ir susinaikinimo mechanizmą – tam yra entropijos dėsnis. Iš esmės tai dabar ir vyksta. Todėl kiekvienas turi pasirinkti – kurioje jis pusėje: griūties ar naujo kūrime.

    Viskas bus taip, kaip turi būti, nes Dievas yra Meilė, ir kiekvienas žmogus šiuo metu (supranta tai ar ne) daro labai svarbų pasirinkimą. Rinkimės žmoniškumą, praktikuokime savo kasdieniniame gyvenime žmoniškumą, jei norime šviesios ateities 🙂

    Patinka

  3. Aš pažįstu vieną jauną merginą, kuri yra nušvitusi. Jos vardas Ieva. Ji tikras angelas vaikščiojantis žeme. Kol jos nepažinojau, netikėjau nušvitimu. Šalia jos gera būti.

    Patinka

  4. Labas, Vilma 🙂

    Gali būti, kad ji išliko šviesuolė, gal jos nesugebėjo “užtamsinti“ aplinka :)? Visi vaikai gimsta šviesūs, ir priklausomai nuo aplinkos yra arba atitraukiami nuo savo vidinės šviesos, arba – jei tėvai išmintingi – vysto savo vidinę šviesą. Todėl išminčiai ir mėgsta bendrauti su vaikais – juk jie atviri, nuoširdūs, smalsūs, kūrybingi.., todėl ir sakoma: “Būkite kaip vaikai“.

    Patinka

Parašykite komentarą